Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahve Nasıl Saklanmalı?

Kahve Nasıl Saklanmalı?

Kahvenizin taze kalması için 3 önemli tavsiye

Kaliteli kahveler hazırlamak için, iyi kahve çekirdeği seçmek kadar seçilen kahveyi doğru saklamak da oldukça önemlidir. Kahvenin taze kalacak şekilde saklanması, içerdiği aromanın kaybolmamasını ve lezzetli kahveler elde etmeyi sağlar.

Peki kahveyi taze tutmanın yolları neler?

1 - Kahve; hava, ışık, rutubet ve sıcaklıktan uzak tutulacak şekilde saklanmalıdır.

Kahvenin hava alması aromasını kaybetmesine neden olacağından hava almasına engel olacak bir pakette, mümkün olduğunca az ışık alan bir yerde, nemden ve yüksek sıcaklıktan uzak şekilde saklanmalı.

2 - Kahvenin çekirdek halde alınıp kullanım öncesi öğütülmesi daha taze kalmasını sağlar.

Kavrulmuş çekirdek kahvenin öğütülmüş şekilde saklanması daha çabuk bayatlamasına neden olacağından, kahvenin çekirdek halde alınıp kullanım öncesi ihtiyaç duyulan miktarda öğütülmesi tavsiye edilir.

3 - Kahveyi az miktarda alıp kısa süre içinde tüketin.

Kahve her ne kadar iyi koşullarda saklansa da tazeliğini koruma süresi bellidir. Kavrulmuş kahve çekirdeğinin en fazla 1 hafta içinde(özel valfli ambalajı açıldığı andan itibaren), kavrulmuş öğütülmüş kahvenin ise 1 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir. Bu sebeple kahvenin az miktarda alınıp kısa süre içinde tüketilmesi kahvenin aroma kaybetmemesi açısından önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.