Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yunanistan Frappe Kültürü Nedir? Frappe nasıl yapılır?

20-01-2023 14:24
Yunanistan Frappe Kültürü Nedir? Frappe nasıl yapılır?

Üstü köpüklü soğuk kahve olarak tanımlayabileceğimiz ‘Frappe’, Yunanistan’ın en popüler içeceklerinden biri olma özelliği taşıyor.

İlk kez 1957 yılında Selanik’te içilen Frappe’nin mucidi, bir hazır kahve firması çalışanı olan Dimitris Vakondios’tur. Vakondios, arkadaşı hazır kahve tanıtımı yaparken aynı kahvenin sıcak değil de soğuk suyla hazırlansa nasıl olacağını düşünür. Bu sayede tesadüfi şekilde Frappe ortaya çıkar ve kısa süre içinde ülke genelinde yayılarak Yunanistan’ın milli içeceği haline gelir.

Frappe Nasıl Yapılır?

Genel olarak hazır kahveyle yapılan Frappe, bazı yerlerde ise espresso ile hazırlanıyor.

Hazır kahveyle yapılan Frappe’de ilk önce ince uzun servis bardağına iki küçük kaşık hazır kahve iki küçük kaşık da şeker eklenir. Ardından karışıma az miktarda su eklenir. Kahve, su ve şeker karışımı köpürtülür. Karışıma 4-5 adet buz küpü eklenir, üzerine soğuk su dökülür ve bu şekilde servis edilir. İsteğe göre karışıma soğuk süt de eklenebilir.

Espresso bazlı yapılan Frappe’de ise öncelikle double shot espresso hazırlanır. Karıştırıcının içine bir kürek buz koyulup üzerine double shot espresso eklenir. İsteğe göre karışıma süt veya su eklenir. Hazır hale gelen karışım karıştırma haznesine yerleştirilir ve buzlar çok fazla kırılmadan karıştırma işlemi sonlandırılır. Buzlu karışım ince uzun bardakta servis edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.